Na zahtevo Melanie so Hrvatico umaknili iz Bele hiše

Foto: Profimedia
Visoka predstavnica na zahtevo prve dame odslovljena iz Bele hiše.
Oglej si celoten članek

Visoko predstavnico Bele Hiše Miro Ricardel so danes umaknili na zahtevo prve dame ZDA Melanie Trump. Že v torek je prva dama ZDA uradno zahtevala, da namestnico svetovalca za nacionalno varnost Johna Boltona, odstranijo. 

Foto: Wikipedia Mira Ricardel


Razlog za njeno odslovitev je bila izjava Melanie Trump, da si Ricardelova "ne zasluži več, da bi služila v tej Beli hiši". Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders pojasnila, da je Richardelova že zapustila Belo hišo in so ji dodelili vlogo v administraciji.

Ameriški mediji poročajo, da naj bi bili v ozadju zahtev prve dame ZDA spori s člani Trumpove družine in tudi obrambnim sekretarjem Jimom Mattisom. Do nesoglasij pa naj bi prišlo že prejšnji mesec med turnejo ameriške prve dame po Afriki.

58-letna Mira Ricardel je drugače po narodnosti Hrvatica; rojena je bila kot Mira Radielović. Oče je bil Hrvat iz Bosne in Hercegovine, ki je po tragediji v Pliberku emigriral v ZDA. Letos jo je John Bolton imenoval za svojo namestnico.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:47 15. November 2018.

    https://initiativeq.com/invite/B8-g_tfTm Initiative Q is an attempt by ex-PayPal guys to create a new payment system instead of credit cards that …

  • 15:50 15. November 2018.

    bravo melanija. kajti hrvati slovencem samo skodo delajo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.