Svet
1692 ogledov

Na zahtevo Melanie so Hrvatico umaknili iz Bele hiše

Melani Trump
Visoka predstavnica na zahtevo prve dame odslovljena iz Bele hiše.

Visoko predstavnico Bele Hiše Miro Ricardel so danes umaknili na zahtevo prve dame ZDA Melanie Trump. Že v torek je prva dama ZDA uradno zahtevala, da namestnico svetovalca za nacionalno varnost Johna Boltona, odstranijo. 

Mira Ricardel | Avtor: Wikipedia Wikipedia


Razlog za njeno odslovitev je bila izjava Melanie Trump, da si Ricardelova "ne zasluži več, da bi služila v tej Beli hiši". Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders pojasnila, da je Richardelova že zapustila Belo hišo in so ji dodelili vlogo v administraciji.

Ameriški mediji poročajo, da naj bi bili v ozadju zahtev prve dame ZDA spori s člani Trumpove družine in tudi obrambnim sekretarjem Jimom Mattisom. Do nesoglasij pa naj bi prišlo že prejšnji mesec med turnejo ameriške prve dame po Afriki.

58-letna Mira Ricardel je drugače po narodnosti Hrvatica; rojena je bila kot Mira Radielović. Oče je bil Hrvat iz Bosne in Hercegovine, ki je po tragediji v Pliberku emigriral v ZDA. Letos jo je John Bolton imenoval za svojo namestnico.

 

Komentarjev 2
  • stall 17:47 15.november 2018.

    https://initiativeq.com/invite/B8-g_tfTm Initiative Q is an attempt by ex-PayPal guys to create a new payment system instead of credit cards that were designed in the 1950s. The system uses its own currency, the Q, and to get people to start using ...prikaži več the system once it's ready they are allocating Qs for free to people that sign up now (the amount drops as more people join - so better to join early). Signing up is free and they only ask for your name and an email address.

  • Marijan Hlastan 15:50 15.november 2018.

    bravo melanija. kajti hrvati slovencem samo skodo delajo