Nacistični vzkliki v evroparlamentu

Foto: Žurnal24 Godfrey Bloom, ko je danes zjutraj še sedel na fotelju v dvorani v Strasbourgu.
Britanskega evroposlanca Godfreyja Blooma so danes vrgli iz dvorane, potem ko je vzklikal nacistična gesla.
Oglej si celoten članek

Godfrey Bloom iz Bloka Evropa svobode in demokracije se je zapletel v besedni dvoboj z vodjem Socialističnega bloka, Nemcem Martinom Schulzem.

Ko je bil Schulz pozvan k besedi, je Bloom vzkliknil znamenite besede Adolfa Hitlerja: "Ein Volk, ein Reich, ein Führer (En narod, en imperij, en vodja)." Schulz je zaradi opazke protestiral pri predsedniku parlamenta Jerzyju Buzku, nakar je Bloom dejal: "Herr Shulz je potrdil, da je nedemokratični fašist."

Buzek ga je imel takrat dovolj in ga je dal vreči iz parlamentarne dvorane, nakar je po pisanju slovenske poslanke Tanje Fajon na Twitterju dvorano ob vsesplošnem nemiru zapustil celotni blok Evropa svobode in demokracije.

Schulz je bil tako že dvakrat označen za nacista. Italijanski premier Silvio Berlusconi je leta 2003 dejal, da bi bil Schulz idealen za vlogo "kapa". Kapi so bili Židje, ki so v nacističnih taboriščih sodelovali z Nemci pri teroriziranju taboriščnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.