Svet
11 ogledov

Nacistični vzkliki v evroparlamentu

Godfrey Bloom, ko je danes zjutraj še sedel na fotelju v dvorani v Strasbourgu. Žurnal24 main
Britanskega evroposlanca Godfreyja Blooma so danes vrgli iz dvorane, potem ko je vzklikal nacistična gesla.

Godfrey Bloom iz Bloka Evropa svobode in demokracije se je zapletel v besedni dvoboj z vodjem Socialističnega bloka, Nemcem Martinom Schulzem.

Ko je bil Schulz pozvan k besedi, je Bloom vzkliknil znamenite besede Adolfa Hitlerja: "Ein Volk, ein Reich, ein Führer (En narod, en imperij, en vodja)." Schulz je zaradi opazke protestiral pri predsedniku parlamenta Jerzyju Buzku, nakar je Bloom dejal: "Herr Shulz je potrdil, da je nedemokratični fašist."

Buzek ga je imel takrat dovolj in ga je dal vreči iz parlamentarne dvorane, nakar je po pisanju slovenske poslanke Tanje Fajon na Twitterju dvorano ob vsesplošnem nemiru zapustil celotni blok Evropa svobode in demokracije.

Schulz je bil tako že dvakrat označen za nacista. Italijanski premier Silvio Berlusconi je leta 2003 dejal, da bi bil Schulz idealen za vlogo "kapa". Kapi so bili Židje, ki so v nacističnih taboriščih sodelovali z Nemci pri teroriziranju taboriščnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.