Nad Črnim morjem trčila ruski lovec in ameriški brezpilotni letalnik

Foto: Epa
Foto: Epa
Ruski lovec Su-27 je davi nad Črnim morjem trčil z ameriškim brezpilotnim letalnikom tipa MQ-9 Reaper, je sporočilo evropsko poveljstvo ameriške vojske.
Oglej si celoten članek

Po navedbah poveljnika ameriških zračnih sil v Evropi in Afriki Jamesa Heckerja je brezpilotni letalnik v času incidenta izvajal "rutinske operacije v mednarodnem zračnem prostoru".

V izjavi za javnost je ameriška vojska pojasnila, da sta njen izvidniški dron prestregli dve ruski letali, pri čemer je eno od njih zadelo propeler letalnika, ki je nato padel v morje.

"To nevarno in neprofesionalno dejanje Rusov je skoraj povzročilo nesrečo obeh letal," je poudaril Hecker. Ruska lovca naj bi namreč pred trčenjem na dron zlivala gorivo in neprofesionalno ter nevarno letela okoli njega.

Dodali so še, da bo ameriško letalstvo nadaljevalo z delovanjem v mednarodnem zračnem prostoru. Ob tem so Rusijo pozvali k profesionalnemu in varnemu vedenju.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 38

  • 15:54 15. Marec 2023.

    No, pa naj Američani pokažejo posnetek tega trka, saj itak razpolagajo z njim. Samo ljubi moji amerigosi, ne tistega zmontiranega...cccc, …

  • 10:28 15. Marec 2023.

    A se USA boji priznati , da so dron sestrelili , ker bi s priznanjem sestrelitve njihovega vojnega aviona v …

  • 10:24 15. Marec 2023.

    https://www.youtube.com/watch?v=XyZyuaAMctU Najprej poglejte tole , potem pa komentirajte , kako bo EU 3x previsoke stroške input energije lahko vkalkulirala v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.