Svet
4011 ogledov

Nad Črnim morjem trčila ruski lovec in ameriški brezpilotni letalnik

trčenje letal Epa
Ruski lovec Su-27 je davi nad Črnim morjem trčil z ameriškim brezpilotnim letalnikom tipa MQ-9 Reaper, je sporočilo evropsko poveljstvo ameriške vojske.

Po navedbah poveljnika ameriških zračnih sil v Evropi in Afriki Jamesa Heckerja je brezpilotni letalnik v času incidenta izvajal "rutinske operacije v mednarodnem zračnem prostoru".

V izjavi za javnost je ameriška vojska pojasnila, da sta njen izvidniški dron prestregli dve ruski letali, pri čemer je eno od njih zadelo propeler letalnika, ki je nato padel v morje.

"To nevarno in neprofesionalno dejanje Rusov je skoraj povzročilo nesrečo obeh letal," je poudaril Hecker. Ruska lovca naj bi namreč pred trčenjem na dron zlivala gorivo in neprofesionalno ter nevarno letela okoli njega.

Dodali so še, da bo ameriško letalstvo nadaljevalo z delovanjem v mednarodnem zračnem prostoru. Ob tem so Rusijo pozvali k profesionalnemu in varnemu vedenju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 38
  • janči 15:54 15.marec 2023.

    No, pa naj Američani pokažejo posnetek tega trka, saj itak razpolagajo z njim. Samo ljubi moji amerigosi, ne tistega zmontiranega...cccc, ti nebodigatreba ti...na koncu bi pa radi bili še nedolžni, ko imajo toliko masla na glavi, da ga nikoli ne ...prikaži več bodo mogli oprati.

  • Idioti 10:28 15.marec 2023.

    A se USA boji priznati , da so dron sestrelili , ker bi s priznanjem sestrelitve njihovega vojnega aviona v mednarodnem zračnem prostoru, povzročilo , da bi morali Rusom napovedati vojno ! HAHAHAHAHA prpa brate sere dementnež u gaće !

  • Idioti 10:24 15.marec 2023.

    https://www.youtube.com/watch?v=XyZyuaAMctU Najprej poglejte tole , potem pa komentirajte , kako bo EU 3x previsoke stroške input energije lahko vkalkulirala v ceno proizvoda ! USA je s tem EU tako zajebala , da se naši politiki tega sploh še ne zavedajo ...prikaži več ! Jim še ni prišlo iz riti v glavo !