Nad Murdocha še FBI

Foto: EPA
Foto: EPA
Po škandalu v Veliki Britaniji delovanje podjetij v lasti Ruperta Murdocha preverjajo še v ZDA. Preiskovalni urad FBI po poročanju BBC-ja že preverja navedbe, če je prišlo do vdorov v telefone sorodnikov žrtev, ubitih v napadih 11. septembra.
Oglej si celoten članek

Preiskavo so v ZDA sprožili po tem, ko se je zanjo zavzelo več senatorjev in kongresnik. Da se je preiskava res začela, je BBC-ju potrdil vir v FBI. Urad tega še ni potrdil.

V Veliki Britaniji se je izkazalo, da so novinarji časopisa News of the Word v lasti korporacije Ruperta Murdocha med drugim vdirali tudi v telefonske tajnice sorodnikov žrtev terorističnih napadov 7. julija 2005.

V ZDA se zato bojijo, da bi lahko podobne prakse izvajali tudi v ZDA in prisluškovali sorodnikom žrtev 11. septembra.

Podjetje News International, ki ima sedež v Veliki Britaniji in se je tam zapletlo v afero z vdori v mobilne telefone, je v lasti ameriškega News Corporation. Ta ima v ZDA v lasti tudi najbolje gledan novičarski program Fox News.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.