Svet
10 ogledov

Nad Murdocha še FBI

Rupert Murdoch. EPA
Po škandalu v Veliki Britaniji delovanje podjetij v lasti Ruperta Murdocha preverjajo še v ZDA. Preiskovalni urad FBI po poročanju BBC-ja že preverja navedbe, če je prišlo do vdorov v telefone sorodnikov žrtev, ubitih v napadih 11. septembra.

Preiskavo so v ZDA sprožili po tem, ko se je zanjo zavzelo več senatorjev in kongresnik. Da se je preiskava res začela, je BBC-ju potrdil vir v FBI. Urad tega še ni potrdil.

V Veliki Britaniji se je izkazalo, da so novinarji časopisa News of the Word v lasti korporacije Ruperta Murdocha med drugim vdirali tudi v telefonske tajnice sorodnikov žrtev terorističnih napadov 7. julija 2005.

V ZDA se zato bojijo, da bi lahko podobne prakse izvajali tudi v ZDA in prisluškovali sorodnikom žrtev 11. septembra.

Podjetje News International, ki ima sedež v Veliki Britaniji in se je tam zapletlo v afero z vdori v mobilne telefone, je v lasti ameriškega News Corporation. Ta ima v ZDA v lasti tudi najbolje gledan novičarski program Fox News.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.