Nadaljuje se sojenje Mubaraku

Foto: EPA
Foto: EPA
Nadaljuje se sojenje Mubaraku. Predstavljeni bodo dokazi. Na sodišče prišla tudi sinova.
Oglej si celoten članek

Za zaprtimi vrati se je na soidšču v kairu začela že tretja obravnava nekdanjemu egiptovskemu predsedniku Hosniju Mubaraku zaradi napadov na protestnike. Mubarak je na sodišče prišel le nekaj minut pred sojenjem. Po pričanju očividcev naj bi z njim prišla tudi oba sinova, Alaa in Gamal in branilci. Pred sodiščem so se vneli spopadi med privrženci in nasprotniki Mubaraka. Posredovati je morala policija.

Mubaraka, dolgoletnega voditelja Egipta, obtožnica bremeni korupcije in vpletenosti v uboj več kot 800 protestnikov med februarsko vstajo v Kairu.

Predstavljeni bodo dokazi

Na današnji obravnavi bodo predstavili dokaze proti nekdanjemu diktatorju in njegovima sinovoma. Sojenje pa bo združeno skupaj s sojenjem notranjemu ministru Habibu el Adliju.

Zaprto sojenje

Od zadnje obravnave, ki je potekala 15. avgusta, so do konca procesa iz sodne dvorane izključeni novinarji. Sojenje je tako za javnost zaprto. Mnogim se z odločitvijo ne strinjajo, saj so mnenja, da izločitev javnosti pomeni, da so z Mubarakom dosegli dogovor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.