Svet
4 ogledov

Nadaljuje se sojenje Mubaraku

sojenje Mubarak EPA
Nadaljuje se sojenje Mubaraku. Predstavljeni bodo dokazi. Na sodišče prišla tudi sinova.

Za zaprtimi vrati se je na soidšču v kairu začela že tretja obravnava nekdanjemu egiptovskemu predsedniku Hosniju Mubaraku zaradi napadov na protestnike. Mubarak je na sodišče prišel le nekaj minut pred sojenjem. Po pričanju očividcev naj bi z njim prišla tudi oba sinova, Alaa in Gamal in branilci. Pred sodiščem so se vneli spopadi med privrženci in nasprotniki Mubaraka. Posredovati je morala policija.

Mubaraka, dolgoletnega voditelja Egipta, obtožnica bremeni korupcije in vpletenosti v uboj več kot 800 protestnikov med februarsko vstajo v Kairu.

Predstavljeni bodo dokazi

Na današnji obravnavi bodo predstavili dokaze proti nekdanjemu diktatorju in njegovima sinovoma. Sojenje pa bo združeno skupaj s sojenjem notranjemu ministru Habibu el Adliju.

Zaprto sojenje

Od zadnje obravnave, ki je potekala 15. avgusta, so do konca procesa iz sodne dvorane izključeni novinarji. Sojenje je tako za javnost zaprto. Mnogim se z odločitvijo ne strinjajo, saj so mnenja, da izločitev javnosti pomeni, da so z Mubarakom dosegli dogovor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.