Nadškof obtožen korupcije

Foto: Žurnal24 Crescenzio Sepe. (Foto: Reuters)
Neapeljskega nadškofa preiskujejo zaradi obtožb o korupciji.
Oglej si celoten članek

67-letni Crescenzio Sepe naj bi med letoma 2001 in 2006, ko je v Vatikanu deloval kot prefekt kongregacije za evangelizacijo narodov, s spornimi nepremičninskimi posli zaslužil poltretji milijon evrov. Poleg Sepeja sta v tokratno preiskavo vključena tudi nekdanji italijanski prometni minister Pietro Lunardi in podjetnik Diego Anemone.

Lunardi in Sepe naj bi namreč sodelovala v poslih gradnje in prodaje objektov, ki so bili povezani z velikimi dogodki. Kot primer italijanski mediji navajajo izgradnjo prostora, v katerem so organizirali sestanek G8 na otoku Maddalena, na koncu pa se je dogodek odvijal v L'Aquilli. V spornih poslih naj bi sodeloval tudi italijanski poslovnež Diego Anemone, ki naj bi bil ključna oseba v omenjenem korupcijskem škandalu.

Na poročanje medijev se je odzval tudi Vatikan. Kot je poudaril tamkajšnji tiskovni predstavnik Federico Lombardi, na Svetem sedežu upajo, da se bo zadeva razčistila in pojasnila v najkrajšem možnem času. Ob tem je dodal, da upa, da bosta tako kardinal Sepe kot Vatikan oprana vsakega dvoma, da sta ravnala protizakonito. V Vatikanu so zagotovili, da je nadškof Sepe pripravljen na popolno sodelovanje z italijanskimi oblastmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.