Nafta: BP polovično uspešen

Foto: Žurnal24 Tony Hayward (Foto: Reuters)
Direktor BP-ja je sporočil, da s pomočjo pokrova, ki so ga namestili nad vrtino v Mehiškem zalivu, ujamejo okoli 10.000 sodov črnega zlata na dan.
Oglej si celoten članek

10.000 sodov po besedah direktorja britanske naftne družbe Tonyja Haywarda pomeni "verjetno veliko večino" iztekajoče nafte.

Včeraj ulovili tretjino nafte
Prihodnji teden bodo nad vrtino namestili še en sistem za lovljenje nafte. Po nekaterih ocenah naj bi od 22. aprila, ko je potonila naftna ploščad Deepwater Horizon, v morje izteklo 90 milijonov litrov nafte. Včeraj je družbi BP v celem dnevu uspelo ujeti 6000 sodov nafte, iz vrtine pa vsak dan izteče do 19.000 sodov.

BP bo poskrbel, da bodo obale Mehiškega zaliva takšne, kot so bile pred nesrečo, je zatrdil Hayward. Na vprašanje, ali bo BP letos svojim delničarjem izplačal dividende, je odgovoril, da bo družba "poskrbela za vse naše delničarje", je pa poudaril, da bo uprava odločitev sprejela prihodnji mesec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.