Svet
9 ogledov

Nafta: BP polovično uspešen

Tony Hayward (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Direktor BP-ja je sporočil, da s pomočjo pokrova, ki so ga namestili nad vrtino v Mehiškem zalivu, ujamejo okoli 10.000 sodov črnega zlata na dan.

10.000 sodov po besedah direktorja britanske naftne družbe Tonyja Haywarda pomeni "verjetno veliko večino" iztekajoče nafte.

Včeraj ulovili tretjino nafte
Prihodnji teden bodo nad vrtino namestili še en sistem za lovljenje nafte. Po nekaterih ocenah naj bi od 22. aprila, ko je potonila naftna ploščad Deepwater Horizon, v morje izteklo 90 milijonov litrov nafte. Včeraj je družbi BP v celem dnevu uspelo ujeti 6000 sodov nafte, iz vrtine pa vsak dan izteče do 19.000 sodov.

BP bo poskrbel, da bodo obale Mehiškega zaliva takšne, kot so bile pred nesrečo, je zatrdil Hayward. Na vprašanje, ali bo BP letos svojim delničarjem izplačal dividende, je odgovoril, da bo družba "poskrbela za vse naše delničarje", je pa poudaril, da bo uprava odločitev sprejela prihodnji mesec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.