Naj Rome sprejme Luksemburg

Foto: Žurnal24 Francoski predsednik Sarkozy pred srečanjem voditeljev Unije posluša romunskega
Francoski predsednik Nicolas Sarkozy evropski komisarki Vivian Reding predlaga, naj Rome sprejme njena država, torej Luksemburg.
Oglej si celoten članek

Kot so po kosilu s francoskim predsednikom Nicolasom Sarkozyjem povedali senatorji, je predsednik ponovil, da "ni absolutno nobene osnove, da bi Franciji očitali karkoli". Hkrati pa še, da "ni nobenih zadržkov, da Rome sprejme Luksemburg, če to tako želi".

"Povedal je, da je naša politika dobra in da je škandalozno to, da se o Franciji v Bruslju govori s takšnim tonom," je povedal senator Brino Sido iz Sarkozyjeve stranke.

Kot je znano, je evropska komisarka za pravosodje Vivian Reding Parizu zagrozila s tožbom pred evropskim sodiščem zaradi nespoštovanja evropskih zakonov in hkrati francosko izganjanje Romov ocenila za "sramotno".

V Bruslju se je dopoldne začelo srečanje voditeljev članic Evropske unije, ki je posvečeno odnosom s strateškimi partnerji. Po pričakovanju pa je največ govora ravno o francoskem izganjanju Romov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.