Najbogatejši bodo reformirali bančni sistem

Foto: Žurnal24 Finančni ministri iz gospodarsko najbolj razvitih držav sveta bodo sprejeli ukre
V Londonu so se znova sestali predstavniki najbolj razvitih držav sveta, ki so razpravljali in odločali o strategija za odpravo posledic finančne krize.
Oglej si celoten članek

Londonsko srečanje G20 je bilo namenjeno iskanju in vzpostavitvi sistema, ki bo obstal dolgoročno. Finančni ministri so se pogovarjali tudi o ukrepih, ki jih bo potrebno sprejeti in o finančnih nagradah za zaposlene z najvišjimi prejemki. Eden izmed teh ukrepov bo zadeval nagrade za vodilne v bankah, ki bodo povratne narave. Torej, če uslužbenci ne bodo uspešni, bodo nagrade morali vrniti. Vseeno na srečanju niso dorekli podrobnosti, v smislu specifičnih omejitev in vsot, ki jih bodo bankirji prejeli.

Ministri so med drugim prisegli, da bodo sodelovali in pomagali z denarno pomočjo v boju proti ekonomski krizi. Velika Britanija, ZDA in Kanada predlagajo, da Odbor za finančno stabilnost preuči predlog in svoje ugotovitve poroča na ponovnem srečanj G20, ki bom konec septembra v Pittsburgu.

Tajnik ameriške državne blagajn e Tim Geithner je pojasnil,da bo bodo spremembe oblikovale reformo, ki pa so po mnenju vodje Mednarodnega finančnega sklada Dominiqua Straussa – Kahna odvisne od posameznih vlad in njihovih ukrepov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.