Svet
5 ogledov

Najbogatejši bodo reformirali bančni sistem

Finančni ministri iz gospodarsko najbolj razvitih držav sveta bodo sprejeli ukre Žurnal24 main
V Londonu so se znova sestali predstavniki najbolj razvitih držav sveta, ki so razpravljali in odločali o strategija za odpravo posledic finančne krize.

Londonsko srečanje G20 je bilo namenjeno iskanju in vzpostavitvi sistema, ki bo obstal dolgoročno. Finančni ministri so se pogovarjali tudi o ukrepih, ki jih bo potrebno sprejeti in o finančnih nagradah za zaposlene z najvišjimi prejemki. Eden izmed teh ukrepov bo zadeval nagrade za vodilne v bankah, ki bodo povratne narave. Torej, če uslužbenci ne bodo uspešni, bodo nagrade morali vrniti. Vseeno na srečanju niso dorekli podrobnosti, v smislu specifičnih omejitev in vsot, ki jih bodo bankirji prejeli.

Ministri so med drugim prisegli, da bodo sodelovali in pomagali z denarno pomočjo v boju proti ekonomski krizi. Velika Britanija, ZDA in Kanada predlagajo, da Odbor za finančno stabilnost preuči predlog in svoje ugotovitve poroča na ponovnem srečanj G20, ki bom konec septembra v Pittsburgu.

Tajnik ameriške državne blagajn e Tim Geithner je pojasnil,da bo bodo spremembe oblikovale reformo, ki pa so po mnenju vodje Mednarodnega finančnega sklada Dominiqua Straussa – Kahna odvisne od posameznih vlad in njihovih ukrepov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.