Najbogatejši spet Bill Gates

Foto: Žurnal24 Na lestvici najbogatejših Američanov, ki jo je v sredo objavila revija Forbes, j
Mesto najbogatejšega Američana je že 17. leto zapored zasedel ustanovitelj Microsofta Bill Gates. Njegovo premoženje je letos vredno že 54 milijard ameriških dolarjev.
Oglej si celoten članek

Drugo mesto na lestvici, ki jo je objavila revija Forbes, je zasedel vlagatelj Warren Buffet s premoženjem, vrednim 45 milijard dolarjev. Od lani se je vrednost njegovega premoženja tako kot Gatesu povečala za pet milijard. Na tretjem mestu je ustanovitelj družbe Oracle Larry Ellison, čigar premoženje je letos vredno 27 milijard dolarjev.

Deseto mesto je zasedel newyorški župan Michael Bloomberg, sicer pa je med 400 najbogatejšimi Američani le 42 žensk. Med njimi je televizijska zvezdnica Oprah Winfrey, ki je zasedla 130. mesto. Najstarejši milijarder na seznamu je 95-letni David Rockfeller z 2,4 milijarde dolarjev vrednim premoženjem.

Najbolj napredoval lastnik Facebooka

Glede na lani se je premoženje zmanjšalo le 84 bogatašem s seznama, kar je precej manj kot lani glede na predlani. Relativno se je premoženje najbolj povečalo lastniku spletnega omrežja Facebook Marku Zuckerbergu, in sicer z dveh na skoraj sedem milijard.

Med prvih deset se letos na novo ni uvrstil nihče, se je pa nekoliko premešal vrstni red med najbogatejšimi. Zvezna država z največ milijarderji je Kalifornija, ki se lahko pohvali s 83 bogataši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.