Svet
15 ogledov

Najbogatejši spet Bill Gates

Na lestvici najbogatejših Američanov, ki jo je v sredo objavila revija Forbes, j Žurnal24 main
Mesto najbogatejšega Američana je že 17. leto zapored zasedel ustanovitelj Microsofta Bill Gates. Njegovo premoženje je letos vredno že 54 milijard ameriških dolarjev.

Drugo mesto na lestvici, ki jo je objavila revija Forbes, je zasedel vlagatelj Warren Buffet s premoženjem, vrednim 45 milijard dolarjev. Od lani se je vrednost njegovega premoženja tako kot Gatesu povečala za pet milijard. Na tretjem mestu je ustanovitelj družbe Oracle Larry Ellison, čigar premoženje je letos vredno 27 milijard dolarjev.

Deseto mesto je zasedel newyorški župan Michael Bloomberg, sicer pa je med 400 najbogatejšimi Američani le 42 žensk. Med njimi je televizijska zvezdnica Oprah Winfrey, ki je zasedla 130. mesto. Najstarejši milijarder na seznamu je 95-letni David Rockfeller z 2,4 milijarde dolarjev vrednim premoženjem.

Najbolj napredoval lastnik Facebooka

Glede na lani se je premoženje zmanjšalo le 84 bogatašem s seznama, kar je precej manj kot lani glede na predlani. Relativno se je premoženje najbolj povečalo lastniku spletnega omrežja Facebook Marku Zuckerbergu, in sicer z dveh na skoraj sedem milijard.

Med prvih deset se letos na novo ni uvrstil nihče, se je pa nekoliko premešal vrstni red med najbogatejšimi. Zvezna država z največ milijarderji je Kalifornija, ki se lahko pohvali s 83 bogataši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.