Najbolj znana TV voditeljica na svetu spet v akciji

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Bolj zabavna plat najnovejšega severnokorejskega jedrskega poskusa je gotovo njihova voditeljica TV poročil.
Oglej si celoten članek

Severna Koreja je ujezila in delno tudi prestrašila svet z že šestim jedrskim poskusom, v katerem so uspešno razstrelili vodikovo bombo. Ob tem je ustvarila potres z magnitudo kar 6,3.

Severna Koreja Severna Koreja uspešno testirala vodikovo bombo

S tem je obubožana država, ki ji s trdo roko vlada Kim Džong Un, dodatno ujezila mednarodno javnost in dala vedeti, da se ne namerava odpovedati svojemu jedrskemu programu navkljub grožnjam in sankcijam. Tako vse kaže, da na Polotoku jutranje tišine tudi po skoraj 70 letih od krvave vojne, ki se ni nikoli uradno končala, še nekaj časa ne bo otoplitve.

Nekateri strokovnjaki sicer mirijo, da se Severna Koreja v tem trenutku svetu ne predstavlja resne grožnje, saj da njene rakete preprosto niso dovolj zmogljive. Ameriški predsednik Donald Trump sicer ni napovedal neposrednega napada ZDA po neposlušni državi, a je napovedal znatno zaostritev sankcij.

O Severni Koreji Trump: "Razumejo samo eno stvar"

Najbolj zabavna stvar krize je gotovo TV voditeljica

Čast, da domači in tuji javnosti sporoči novico o napredni severnokorejski "znanosti", je tudi tokrat pripadala legendarni voditeljici TV poročil Ri Chun-hee. Verjetno gre za najbolj slavno Severnokorejko, morda celo najbolj slavno TV voditeljico na svetu, saj je s svojima glasom in pojavo postala ikona protizahodne propagande.

Praktično že leta ne mine pomembnega dogodka v Severni Koreji, ki ga ne bi sporočila prav ona.

Kaj vemo o njej? O dejanski starosti Ri Chun-hee se bolj kot ne ugiba, a naj bi bila že starejša od 70 let. Kot bralka novic je zaposlena že od leta 1971. Zelo rada je oblečena v roza obleko, a je bila ob priložnosti smrti prejšnjega voditelja Kim Džong Ila oblečena v črno. Njej je pripadla čast tudi, ko je leta 1994 najavila smrt Kim Il Sunga, prvega voditelja enopartijske Severne Koreje.

Ri Chun-hee sporočila podaja na različne načine - lahko vmes joka, lahko uporablja dolge monologe, na vsak način pa ima zelo poseben diktat. Tako je poročala leta 2011 o smrti Kim Džong Ila.

Voditeljica živi v prestolnici Pjongjang, bojda naj bi bila del državne elite, saj jo je videti v najboljših restavracijah in na vseh pomembnih prireditvah. 

Pred časom je napovedala, da se bo kmalu umaknila za kamere in se posvetila izobrazbi naslednjega rodu bralk TV novic.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:38 5. September 2017.

    Obubožana država? Slovenija nima za burek v primerjavi z Severno Korejo! Nahraniti ter oborožiti tolikšno število vojakov? V Pyongyangu na …

  • 11:57 5. September 2017.

    Saj se hecaš, ane? Dogajanje v bivši jugi ni niti ZAČETEK SENCE tega, kar se tu dogaja...

  • 23:06 3. September 2017.

    ahahahahaaha ker cirkus ...k pr ns u bivši jugi

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.