Najhujše julijske padavine od l. 1907

Foto: Reuters južna koreja, poplave Foto: Reuters južna koreja, poplave, odstanjevanje posledic Foto: Reuters južna koreja, poplave, odstanjevanje posledic Foto: Reuters južna koreja, poplave, odstanjevanje posledic Foto: Reuters južna koreja, poplave, odstanjevanje posledic Foto: Reuters južna koreja, poplave, odstanjevanje posledic Foto: Reuters južna koreja, poplave Foto: Reuters južna koreja, poplave Foto: Reuters južna koreja, poplave
Iz Južne Koreje poročajo o najmanj 77 mrtvih in pogrešanih v zemeljskih plazovih in poplavah. Oblasti opozarjajo na vojaške eksplozive, izginule v blatu.
Oglej si celoten članek

Z območja južnokorejskega Seula poročajo o 67 mrtvih in desetih pogrešanih, potem ko so področje prizadeli zemeljski plazovi in poplave. Škoda, ocenjujejo, bo znašala na stotine milijonov dolarjev. Strokovnjake skrbijo novi plazovi, ki ogrožajo 25 milijonov ljudi na tem področju.

Vojska opozarja na zasuti eksploziv

Oblasti so državljane pozvale k previdnosti zaradi nevarnosti min in eksplozivov, ki so jih zasuli in odnesli plazovi. Ti so, poleg stanovanjskih zgradb in znanega budističnega samostana, prizadeli veliko vojaških objektov.

Eksplozive je odneslo tudi iz skladišča streliva v mestu Yangju severno od prestolnice, ko se je objekt pod blatom sesul. Poročajo, da so vsa eksplozivna telesa našli in zavarovali. Vojaško vodstvo je sicer odredilo iskanje vsega izginulega eksploziva v prizadetih regijah. "Če bo še naprej tako deževalo, nobena država na svetu tega ne bo zdržala. Dvigniti moramo varnostne standarde, da se bomo lažje soočali s takšnimi naravnimi nesrečami," je povedal južnokorejski predsednik Li Mjung Bak. Medtem več sto vojakov odstranjuje posledice plazov in poplav ter pomaga civilistom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.