Svet
14 ogledov

Najhujše julijske padavine od l. 1907

južna koreja, poplave
1/9
Reuters
Iz Južne Koreje poročajo o najmanj 77 mrtvih in pogrešanih v zemeljskih plazovih in poplavah. Oblasti opozarjajo na vojaške eksplozive, izginule v blatu.

Z območja južnokorejskega Seula poročajo o 67 mrtvih in desetih pogrešanih, potem ko so področje prizadeli zemeljski plazovi in poplave. Škoda, ocenjujejo, bo znašala na stotine milijonov dolarjev. Strokovnjake skrbijo novi plazovi, ki ogrožajo 25 milijonov ljudi na tem področju.

Vojska opozarja na zasuti eksploziv

Oblasti so državljane pozvale k previdnosti zaradi nevarnosti min in eksplozivov, ki so jih zasuli in odnesli plazovi. Ti so, poleg stanovanjskih zgradb in znanega budističnega samostana, prizadeli veliko vojaških objektov.

Eksplozive je odneslo tudi iz skladišča streliva v mestu Yangju severno od prestolnice, ko se je objekt pod blatom sesul. Poročajo, da so vsa eksplozivna telesa našli in zavarovali. Vojaško vodstvo je sicer odredilo iskanje vsega izginulega eksploziva v prizadetih regijah. "Če bo še naprej tako deževalo, nobena država na svetu tega ne bo zdržala. Dvigniti moramo varnostne standarde, da se bomo lažje soočali s takšnimi naravnimi nesrečami," je povedal južnokorejski predsednik Li Mjung Bak. Medtem več sto vojakov odstranjuje posledice plazov in poplav ter pomaga civilistom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.