Slovenija
25 ogledov

Močno deževje že povzroča težave

Podrto drevo. Saša Despot
Močno deževje, ki je državo zajelo ponoči in se nadaljuje še čez dan, ponekod po državi povzroča težave. Meteorna voda je zalila nekaj kleti, močan veter je podiral drevesa.

Gasilci PGD Smlednik so morali okoli pol petih zjutraj posredovati v avtokampu Dragočajna v občini Medvode, kjer so s tehničnim posegom z obrežja reke Save potegnili avtodom, ki je zaradi razmočenega terena drsel v vodo, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Težave zaradi meteorne vode

Zaradi obilnih padavin je voda zalila več stanovanjskih objektov v Ljubljani. Vodo so tako črpali iz stanovanjske hiše na Tacenski cesti, stanovanjskega bloka na Kunaverjevi ulici, stanovanjske hiše v Mednem, dveh stanovanjskih objektov na Gmajni, iz kletnih prostorov hiše na Thumovi ulici. Voda je zalila tudi dvorišče in ogrožala stanovanjsko hišo na Cesti Andreja Bitenca.

Gasilci so morali očistiti tudi zamašene odtočne jaške na strehi stanovanjskega bloka na Brilejevi ulici.

Meteorna voda je na območju Novega mesta zalila kar nekaj kleti. Gasilci so tako morali posredovati na Ragovski ulici, v Jakčevi ulici in v podjetju na Drski. Deževje je preglavice povzročalo tudi stanovalcu v podstrešnem stanovanju na Seidlovi ulici. Voda mu je namreč zalila stanovanje.

V Brežicah je meteorna voda zalila mrliško vežico na Jesenicah na Dolenjskem. V Mariboru pa so morali gasilci vodo črpati iz kleti na Vrbanski cesti. V Kranju pa na stavbi doma starostnikov zamaka streha.

V občini Koper so morali gasilci PGD Babiči črpati vodo, ki je zalila stanovanje v naselju Babiči.

Podrta drevesa

V Mariboru je močan veter podrl drevo, ki je padlo na osebno vozilo. O drevesu, ki visi čez cesto, poročajo iz Pesnice. Ob 5.47 pa se je zaradi močnega vetra odlomila večja veja in padla na cesto v Senožečah v občini Divača. Odstranili so jo gasilci PGD Senožeče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.