Najhujši požar po letu 1983

Foto: EPA
Foto: EPA
Na jugu Avstralije divjajo požari, ki ogrožajo življenja tamkajšnjih prebivalcev. Težave povzročajo močni vetrovi. Oblasti svarijo: oditi je treba pravočasno.
Oglej si celoten članek

Na jugu Avstralije so razglasili izredne razmere in prebivalce posvarili, da so njihova življenja v nevarnosti. Po besedah gasilskega poveljnika Grega Nettletona gre na območju Adelaide Hills za najhujše požare po letu 1983, ko je umrlo 75 ljudi. "V tem trenutku se soočamo z izredno nevarnim požarom, ki gori v izredno spremenljivih pogojih," je dejal.

Požari so izbruhnili tudi v zvezni državi Victoria na območju Hastingsa, Bitterna in Crib Pointa. Prebivalcem so svetovali, naj nemudoma zapustijo domove, preden postanejo razmere še bolj nevarne, poroča BBC.

Premier zvezne države Južna Avstralija Jay Weatherill je prebivalce pozval, naj zapustijo svoje domove, ali pa se pripravijo, da jih bodo branili. "Če ste se odločili ostati, se lahko zgodi, da si boste premislili in želeli oditi. Prepozen odhod bi lahko bil katastrofalen," je opozoril.

Avstralija se vsako leto sooča s požari v naravi, a ti v zadnjih letih postajajo vse pogostejši. Na črno soboto pred šestimi leti so gozdni požari v Victoriji zahtevali življenja 173 ljudi in uničili več kot 2000 domov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.