Najmanj 14 ranjenih v eksploziji v Belgiji

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Prebivalce belgijskega mesta Verviers je prestrašila eksplozija, ki je skoraj povsem uničila tronadstropno vrstno hišo.
Oglej si celoten članek

V eksploziji v belgijskem mestu Verviers je bilo ranjenih najmanj 14 oseb, poročajo tuji mediji. Eksplozija je popolnoma uničila stene trinadstropne stavbe, ki jo bodo morali porušiti. "Poklicali smo gradbeno družbo, ki bo odstranila ruševine," je povedal župan mesta Muriel Targnion"Porušiti bo treba tudi hišo na levi strani, za druge okoliške stavbe pa bo potrebno narediti študije stabilnosti."

Očividci so na Twitterju objavili več fotografij in videoposnetkov, na katerih je prikazano, kako ljudje, ki so bili v bližini stavbe v času eksplozije bežijo stran. 

Vzrok eksplozije še ni znan, a za zdaj ni indicev, da bi bila eksplozija povezana s terorizmom. Najverjetnejši razlog je uhajanje plina. Prebivalce okoliških stavb so evakuirali. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:38 14. December 2015.

    Ob tovrstnih zadevah -plin-bombe in grožnjah stanovalcev v Sloveniji še nihče ni ukrepal ! V večstanovanjskih stavbah živimo skupaj z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.