Svet
9 ogledov

Najmanj 14 ranjenih v eksploziji v Belgiji

Eksplozija v Belgiji Reševalni pas/Twitter
Prebivalce belgijskega mesta Verviers je prestrašila eksplozija, ki je skoraj povsem uničila tronadstropno vrstno hišo.

V eksploziji v belgijskem mestu Verviers je bilo ranjenih najmanj 14 oseb, poročajo tuji mediji. Eksplozija je popolnoma uničila stene trinadstropne stavbe, ki jo bodo morali porušiti. "Poklicali smo gradbeno družbo, ki bo odstranila ruševine," je povedal župan mesta Muriel Targnion"Porušiti bo treba tudi hišo na levi strani, za druge okoliške stavbe pa bo potrebno narediti študije stabilnosti."

Očividci so na Twitterju objavili več fotografij in videoposnetkov, na katerih je prikazano, kako ljudje, ki so bili v bližini stavbe v času eksplozije bežijo stran. 

Vzrok eksplozije še ni znan, a za zdaj ni indicev, da bi bila eksplozija povezana s terorizmom. Najverjetnejši razlog je uhajanje plina. Prebivalce okoliških stavb so evakuirali. 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:38 14.december 2015.

    Ob tovrstnih zadevah -plin-bombe in grožnjah stanovalcev v Sloveniji še nihče ni ukrepal ! V večstanovanjskih stavbah živimo skupaj z morilci,norci,teroristi ..kdo ve NIHČE ! Preverjanje števila stanovalcev ,njihova imena in poreklo so podatki ,ki jih država ščiti z zakoni ...prikaži več kot sta ZVOP in SZ-1. Upravitelj nima pravice poizvedbe o stanovalcih ,ki grozijo ali ustrahujejo stanovalce ,policija pa kot vemo se naredi Francoze ...dokler vas fizično ne uničijo za njih niso škodljivi za skupnost. Edino novinarji nas obveščajo ,da smo živeli skupaj s psihopati ,ki bi ns lahko pognali v nebesa. To je varna država Slovenija.