Najmanj štiri smrtne žrtve v Egiptu

Foto: EPA
Foto: EPA
V nasilju, ki so ga sprožili obračuni po nogometni tekmi v Port Saidu, v Egiptu umrle najmanj štiri osebe, okoli 1.400 je mrtvih.
Oglej si celoten članek

Umrla sta protestnik in vojak, ki sta bila vpletena v obračun pred notranjim ministrstvom v Kairu. Protestniki so metali kamenje, policisti so jih hoteli razgnati s solzivcem. Še dve osebi pa sta življenje izgubili v Suezu.

Varnostne sile so po poročanju nemške tiskovne agencije DPA odgovorile s solzivcem in opozorilnimi streli. Protesti so se razvneli po sredinih nemirih in nasilju na nogometni tekmi v mestu Port Said, ki je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP po zadnjih podatkih zahtevalo 74 smrtnih žrtev in več sto ranjenih.

Tudi v egiptovski prestolnici Kairo je v četrtek prišlo do izgredov med protestniki in policijo.Pred tem se je okoli deset tisoč protestnikov zbralo pred stavbo notranjega ministrstva in protestiralo zaradi neustreznega odziva policije na nogometni tekmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.