Svet
10 ogledov

Najmanj štiri smrtne žrtve v Egiptu

ranjeni egiptovski protestnik EPA
V nasilju, ki so ga sprožili obračuni po nogometni tekmi v Port Saidu, v Egiptu umrle najmanj štiri osebe, okoli 1.400 je mrtvih.

Umrla sta protestnik in vojak, ki sta bila vpletena v obračun pred notranjim ministrstvom v Kairu. Protestniki so metali kamenje, policisti so jih hoteli razgnati s solzivcem. Še dve osebi pa sta življenje izgubili v Suezu.

Varnostne sile so po poročanju nemške tiskovne agencije DPA odgovorile s solzivcem in opozorilnimi streli. Protesti so se razvneli po sredinih nemirih in nasilju na nogometni tekmi v mestu Port Said, ki je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP po zadnjih podatkih zahtevalo 74 smrtnih žrtev in več sto ranjenih.

Tudi v egiptovski prestolnici Kairo je v četrtek prišlo do izgredov med protestniki in policijo.Pred tem se je okoli deset tisoč protestnikov zbralo pred stavbo notranjega ministrstva in protestiralo zaradi neustreznega odziva policije na nogometni tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.