Najstnike z "emo" videzom kamenjali do smrti

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Iraški aktivisti opozarjajo, da je verska policija pobila več deset najstnikov, ker so imeli "emo" pričeske in bili oblečeni v ozka oblačila.
Oglej si celoten članek

Kairski časnik Al Akhbar daily so iraški aktivisti opozorili, da je verska policija v zadnjem mesecu dni do smrti kamenjala najmanj 90 iraških najstnikov z "emo" videzom. Nasilno zatiranje se je začelo, potem ko jih je iraški notranji minister označil za "častilce hudiča".

"Na fenomen "emo" ali čaščenje hudiča se je moralna policija spravila z dovoljenjem za kar najhitrejšo eliminacijo, saj škodljivo vpliva na družbo in postaja nevaren. Nosijo čudne, ozke obleke s podobami, kot so lobanje, in uporabljajo pisarniški material, ki je oblikovan kot lobanje. Prav tako nosijo uhane na nosovih in jezikih in se ukvarjajo z drugimi nenavadnimi dejavnostmi," navaja notranje ministrstvo in v izjavi dodaja, da je ministrstvo za šolstvo moralni policiji dovolilo vstop v bagdadske šole in vzeti na piko dijake z zahodnjaškim načinom oblačenja.

Trupla kot opozorilo po vsej prestolnici

Pred nekaj dnevi je skupina oboroženih moških v civilnih oblačilih najstnike odpeljala na samotna področja in jih kamenjala do smrti, potem pa njihova trupla odvrgla v smeti po vsej prestolnici.

"Najprej vržejo betonske bloke na fantove roke, nato še na noge, potem je končni udarec v glavo. In če še ni mrtev, začnejo znova," je časniku povedal eden od njih, ki mu je uspelo pobegniti. Natančno število smrtnih primerov še ni znano, vendar Hana al Bayaty z bruseljskega tribunala in nevladne organizacije, ki se ukvarjajo z iraškim vprašanjem, predvidevajo, da se številke gibljejo med 90 in 100.

Aktivisti so še dejali, da so po Bagdadu delili letake z opozorili najstnikom z "emo" stilom, v nekaterih regijah pa so istospolno usmerjene najstnike ubili, tako da si jim na glavo vrgli betonske bloke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:50 10. Marec 2012.

    se strinjam s tabo

  • 19:38 10. Marec 2012.

    Grozno!<br /><br />Emoti so pa ja najbolj prijazna in občutljiva skupina najstnikov, ki nikomur nič nočejo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.