Svet
20 ogledov

Najstnike z "emo" videzom kamenjali do smrti

emo fant Shutterstock
Iraški aktivisti opozarjajo, da je verska policija pobila več deset najstnikov, ker so imeli "emo" pričeske in bili oblečeni v ozka oblačila.

Kairski časnik Al Akhbar daily so iraški aktivisti opozorili, da je verska policija v zadnjem mesecu dni do smrti kamenjala najmanj 90 iraških najstnikov z "emo" videzom. Nasilno zatiranje se je začelo, potem ko jih je iraški notranji minister označil za "častilce hudiča".

"Na fenomen "emo" ali čaščenje hudiča se je moralna policija spravila z dovoljenjem za kar najhitrejšo eliminacijo, saj škodljivo vpliva na družbo in postaja nevaren. Nosijo čudne, ozke obleke s podobami, kot so lobanje, in uporabljajo pisarniški material, ki je oblikovan kot lobanje. Prav tako nosijo uhane na nosovih in jezikih in se ukvarjajo z drugimi nenavadnimi dejavnostmi," navaja notranje ministrstvo in v izjavi dodaja, da je ministrstvo za šolstvo moralni policiji dovolilo vstop v bagdadske šole in vzeti na piko dijake z zahodnjaškim načinom oblačenja.

Trupla kot opozorilo po vsej prestolnici

Pred nekaj dnevi je skupina oboroženih moških v civilnih oblačilih najstnike odpeljala na samotna področja in jih kamenjala do smrti, potem pa njihova trupla odvrgla v smeti po vsej prestolnici.

"Najprej vržejo betonske bloke na fantove roke, nato še na noge, potem je končni udarec v glavo. In če še ni mrtev, začnejo znova," je časniku povedal eden od njih, ki mu je uspelo pobegniti. Natančno število smrtnih primerov še ni znano, vendar Hana al Bayaty z bruseljskega tribunala in nevladne organizacije, ki se ukvarjajo z iraškim vprašanjem, predvidevajo, da se številke gibljejo med 90 in 100.

Aktivisti so še dejali, da so po Bagdadu delili letake z opozorili najstnikom z "emo" stilom, v nekaterih regijah pa so istospolno usmerjene najstnike ubili, tako da si jim na glavo vrgli betonske bloke.

Komentarjev 2
  • Trsten 19:50 10.marec 2012.

    se strinjam s tabo

  • ecco 19:38 10.marec 2012.

    Grozno!Emoti so pa ja najbolj prijazna in občutljiva skupina najstnikov, ki nikomur nič nočejo!