Največ okužb v ZDA

Foto: Žurnal24 Nekateri vztrajajo pri maskah.
Na svetu je skoraj 16 tisoč ljudi okuženih z virusom nove gripe, od tega jih je v ZDA več kot deset tisoč. Novi primeri so v Bolgariji in na Cipru.
Oglej si celoten članek

Ameriški center za nadzor nad nalezljivimi boleznimi je zabeležil že 10.053 primerov okužb z novo gripo in 17 smrtnih primerov. Zdravniki pa naj bi ravno danes potrdili, ali imajo v Kaliforniji že osemnajsti smrtni primer. Po podatkih centra so najbolj ogroženi Teksašani, kjer je največ primerov okužb.

Gripa že v 53 državah
V teh dneh so potrdili tudi prve primere nove gripe na Madžarskem, v Bolgariji, Estoniji, Cipru in Vietnamu ter že drugi primer na Slovaškem. V vseh primerih se je okužen človek vrnil s potovanja po Združenih državah ali pa je bil v stiku z okuženim človekom.

Za zdaj se evropske države uspešno spopadajo z boleznijo, drugače pa je v državah, kjer imajo slabše higienske razmere. Najhuje je v Mehiki, kjer je umrlo že 99 ljudi.

Nevarnost za ameriškega predsednika

Pred nekaj dnevi pa je za novo gripo zbolela tudi članica ameriške delegacije, ki se v Franciji pripravlja na obisk ameriškega predsednika Baracka Obame. Takoj so jo prepeljali v bolnišnico, drugi člani delegacije, ki so bili z njo v stiku, pa se niso okužili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.