Svet
1 ogledov

Največ okužb v ZDA

Nekateri vztrajajo pri maskah. Žurnal24 main
Na svetu je skoraj 16 tisoč ljudi okuženih z virusom nove gripe, od tega jih je v ZDA več kot deset tisoč. Novi primeri so v Bolgariji in na Cipru.

Ameriški center za nadzor nad nalezljivimi boleznimi je zabeležil že 10.053 primerov okužb z novo gripo in 17 smrtnih primerov. Zdravniki pa naj bi ravno danes potrdili, ali imajo v Kaliforniji že osemnajsti smrtni primer. Po podatkih centra so najbolj ogroženi Teksašani, kjer je največ primerov okužb.

Gripa že v 53 državah
V teh dneh so potrdili tudi prve primere nove gripe na Madžarskem, v Bolgariji, Estoniji, Cipru in Vietnamu ter že drugi primer na Slovaškem. V vseh primerih se je okužen človek vrnil s potovanja po Združenih državah ali pa je bil v stiku z okuženim človekom.

Za zdaj se evropske države uspešno spopadajo z boleznijo, drugače pa je v državah, kjer imajo slabše higienske razmere. Najhuje je v Mehiki, kjer je umrlo že 99 ljudi.

Nevarnost za ameriškega predsednika

Pred nekaj dnevi pa je za novo gripo zbolela tudi članica ameriške delegacije, ki se v Franciji pripravlja na obisk ameriškega predsednika Baracka Obame. Takoj so jo prepeljali v bolnišnico, drugi člani delegacije, ki so bili z njo v stiku, pa se niso okužili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.