Največ prostih dni v Črni gori

Foto: Reuters
Foto: Reuters
2. januar, tako kot v Sloveniji, ni dela prost dan tudi v Makedoniji in na Hrvaškem. Kljub temu pa imajo v vseh državah nekdanje skupne države več praznikov, kot v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Med božično-novoletnimi prazniki bodo največ dni prosti v Črni gori. Za božič imajo pripadniki pravoslavne vere namreč tri proste dneve, pripadniki katoliške cerkve 24., 25. in 25. decembra, pravoslavci pa 6., 7. in 8. januar. Za novo leto bodo doma dva dni, 1. in 2. januarja.

Prebivalci Bosne in Hercegovine bodo prosti 1. in 2. januarja. Prost je bil tudi 25. december, praznik bo 7. januar, vendra samo za tiste, ki slavijo božič. 
Poleg državnih praznikov imajo lahko prebivalci BiH, glede na zakon o delu, v letu še štiri proste dni, ko slavijo verske praznike - glede na svojo vero. 

V Republiki Srbski so državni prazniki dela prosti dnevi, za verske paznike pa imajo prebiavalci teh območij možnost, da slavijo po dva dni, prvi in drtugi dan praznika. V Republiki Srbski bodo tako novo leto praznovali 1. in 2. januarja, dva prosta dneva pa imajo lahko za katoliški ali pravoslavni božič, če ga praznujejo. 

V Makedoniji bodo prosti 1. ter 6. in 7. januarja, 25. decembra pa so bili prosti pripadniki katoliške vere. 

Na Hrvaškem bodo prosti 1. januarja, ko slavijo novo leto. Svete tri kralje bodo slavili 6. januarja, dela prosta dneva na Hrvaškem pa sta zaradi božiča tudi 25. in 26. december. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:16 7. Februar 2015.

    Ađe će jado akone tu !!

  • 13:43 26. December 2014.

    nam bodo še to vzeli kar imamo!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.