Največja trgovska veriga v Evropi bo zamrznila cene sto proizvodov

Foto: Profimedia
Poudarjajo, da gre za pomoč v luči visoke inflacije.
Oglej si celoten članek

Francoska maloprodajna trgovska veriga Carrefour bo zamrznila cene sto proizvodov, da bi tako pomagala državljanom, ki se soočajo z visoko inflacijo. 

Poteza te trgovske verige sledi drugim francoskim družbam, ki so - po pritisku vlade predsednika Emmanuela Macrona - ravno tako sprejele določene odločitve v smeri pomoči potrošnikom v državi, da bi se lažje soočali z rekordno rastjo cen. 

Carrefour bo cene stotih proizvodov zamrznil do 30. novembra, poročajo francoski mediji. 

V Evropski uniji se je inflacija z junijskih 9,6 odstotka povzpela na 9,8 odstotka, pri čemer so imeli v Franciji (in na Malti) najnižjo inflacijo, in sicer 6,8-odstotno. Ta je v državi sicer rekordna. Tako kot drugod po svtu je skokovito narastla po začetku ruskega vojaškega posredovanja v Ukrajini, zaradi česar so močno narasle cene energije. 

Začelo se je Začelo se je: Množične stavke zaradi inflacije Slovenija Cene podrle rekord, to sledi ...

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 21:38 22. Avgust 2022.

    Slovenija nima agencije za konkurenco. Ze leta preplavujemo izdelke na trgu zaradi dohovarjanja cen

  • 21:37 22. Avgust 2022.

    Ko proizvodi na borzi padajo nojo oni zamrznili cene. Kdo koga natehuje. Vmes je psenica strmoglavila. Ko bi morala cena …

  • 20:20 22. Avgust 2022.

    pri nas so najvisje marze v EU, pa nic ne kaze, da bi jih kaj znizali.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.