Svet
28544 ogledov

Največja trgovska veriga v Evropi bo zamrznila cene sto proizvodov

Nakupovalni voziček
Poudarjajo, da gre za pomoč v luči visoke inflacije.

Francoska maloprodajna trgovska veriga Carrefour bo zamrznila cene sto proizvodov, da bi tako pomagala državljanom, ki se soočajo z visoko inflacijo. 

Poteza te trgovske verige sledi drugim francoskim družbam, ki so - po pritisku vlade predsednika Emmanuela Macrona - ravno tako sprejele določene odločitve v smeri pomoči potrošnikom v državi, da bi se lažje soočali z rekordno rastjo cen. 

Carrefour bo cene stotih proizvodov zamrznil do 30. novembra, poročajo francoski mediji. 

V Evropski uniji se je inflacija z junijskih 9,6 odstotka povzpela na 9,8 odstotka, pri čemer so imeli v Franciji (in na Malti) najnižjo inflacijo, in sicer 6,8-odstotno. Ta je v državi sicer rekordna. Tako kot drugod po svtu je skokovito narastla po začetku ruskega vojaškega posredovanja v Ukrajini, zaradi česar so močno narasle cene energije. 

Začelo se je Svet Začelo se je: Množične stavke zaradi inflacije stanovanjski blok Slovenija Pod streho Cene podrle rekord, to sledi ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • jakec1575 21:38 22.avgust 2022.

    Slovenija nima agencije za konkurenco. Ze leta preplavujemo izdelke na trgu zaradi dohovarjanja cen

  • jakec1575 21:37 22.avgust 2022.

    Ko proizvodi na borzi padajo nojo oni zamrznili cene. Kdo koga natehuje. Vmes je psenica strmoglavila. Ko bi morala cena kruha carefour zamrzujr in igra svetnika.

  • igorgeus 20:20 22.avgust 2022.

    pri nas so najvisje marze v EU, pa nic ne kaze, da bi jih kaj znizali.