Namerno zapeljal v pustno povorko, ciljal predvsem na otroke

Foto: epa Foto: epa Foto: epa
Voznik naj bi med vožnjo dodajal plin.
Oglej si celoten članek

V Volkmarsnu, kjer je 29-letni nemški državljan namerno zapeljal v pustno povorko, je bilo po navedbah frankfurtske policije poškodovanih 30 ljudi, od tega sedem huje. V Frankfurtu so vzpostavili štab za preiskavo dogodkov.

Policija je voznika že aretirala. Motiv za napad še ni znan.

Foto: epa Lokalna policija je sicer sporočila, da ni dokazov o političnem motivu za napad, a po navedbah hessenskega notranjega ministrstva morebitnega napada še ni moč izključiti. Pred tem je predstavnik policije v Volkmarsnu dejal, da policija meni, da ni šlo za napad, ampak za naklepno dejanje.

Nek očividec je po dogodku povedal, da je avto zapeljal 30 metrov v množico, preden se je ustavil. Voznik naj bi med vožnjo dodajal plin. Po poročanju časnika Hessische/Niedersächsische Allgemeine, ki se sklicuje na očividce, je voznik zapeljal mimo zapore ter nato z vso hitrostjo zapeljal v množico. Vtis je bil, da naj bi ciljal predvsem na otroke. Policija tovrstnih navedb ni potrdila.

Volkmarsen je majhno mesto z okoli 6800 prebivalci in je približno 30 kilometrov oddaljeno od Kassla. Na pustni povorki so pričakovali približno 1500 ljudi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:49 25. Februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • 23:19 24. Februar 2020.

    Ko sem držal zaporo na Ljubljanski v Domžalah za N.L. , sem se umaknil na pločnik , da ne bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.