Svet
4019 ogledov

Namerno zapeljal v pustno povorko, ciljal predvsem na otroke

1/3
epa
Voznik naj bi med vožnjo dodajal plin.

V Volkmarsnu, kjer je 29-letni nemški državljan namerno zapeljal v pustno povorko, je bilo po navedbah frankfurtske policije poškodovanih 30 ljudi, od tega sedem huje. V Frankfurtu so vzpostavili štab za preiskavo dogodkov.

Policija je voznika že aretirala. Motiv za napad še ni znan.

 | Avtor: epa epa
Lokalna policija je sicer sporočila, da ni dokazov o političnem motivu za napad, a po navedbah hessenskega notranjega ministrstva morebitnega napada še ni moč izključiti. Pred tem je predstavnik policije v Volkmarsnu dejal, da policija meni, da ni šlo za napad, ampak za naklepno dejanje.

Nek očividec je po dogodku povedal, da je avto zapeljal 30 metrov v množico, preden se je ustavil. Voznik naj bi med vožnjo dodajal plin. Po poročanju časnika Hessische/Niedersächsische Allgemeine, ki se sklicuje na očividce, je voznik zapeljal mimo zapore ter nato z vso hitrostjo zapeljal v množico. Vtis je bil, da naj bi ciljal predvsem na otroke. Policija tovrstnih navedb ni potrdila.

Volkmarsen je majhno mesto z okoli 6800 prebivalci in je približno 30 kilometrov oddaljeno od Kassla. Na pustni povorki so pričakovali približno 1500 ljudi.

 

Komentarjev 2
  • Avatar Nassilenka
    Nassilenka 00:49 25.februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • Žurnalček 23:19 24.februar 2020.

    Ko sem držal zaporo na Ljubljanski v Domžalah za N.L. , sem se umaknil na pločnik , da ne bi kakšen bedak prebil postavljeno zaporo in mi tisto poštrihano dilo odbil v glavo ! In ravno to je napravil po ...prikaži več po polnoči en mal nalit voznik ! Samo s peskom naložen kamion kot zapora je smiselen , ostalo je brez veze !