Namesto banan našli 900 kilogramov kokaina

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V kontejnerju, kjer bi morale biti banane, so tovorili kokain.
Oglej si celoten članek

Na območju španskega mesta Sevilla so v tovoru, kjer bi morale biti banane, našli 900 kilogramov kokaina, sta danes sporočili španska in francoska policija, ki sta v začetku avgusta izvedli skupno operacijo proti trgovini z mamili. Tri Špance, ki so domnevno tihotapili drogo, so prijeli nekaj dni po zasegu kokaina. Preiskava sicer še poteka.

Dva kontejnerja, v katerih naj bi bile banane, so po morju pretihotapili iz Kolumbije. Tovor so raztovorili v pristanišču v španskem kraju Algresias ter ga nato prepeljali v približno 180 kilometrov oddaljeno Sevillo, kjer so ga skrili v skladišče. Tam so ga našli policisti.

V Sevilli so osumljenci ustanovili podjetje za uvoz banan, s čimer so želeli prikriti tihotapljenje. Družbo je vodil eden od osumljencev, ki jih je policija predala pristojnim oblastem.

Aprila je bila sicer francoska služba za boj proti nezakoniti trgovini z mamili, ki deluje v okviru sodne policije, obveščena o trgovini s kokainom iz Kolumbije v Evropo. Njeni viri so jo obvestili tudi, kako poteka trgovina, francoski policisti pa so nato obvestili svoje španske kolege.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:16 4. September 2016.

    " v pristanišču v španskem kraju Algresias"<br /><br />Ne vem, če se vam posreči polovico tujih imen krajev in mest …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.