Svet
41 ogledov

Namesto banan našli 900 kilogramov kokaina

banane kokain Reuters
V kontejnerju, kjer bi morale biti banane, so tovorili kokain.

Na območju španskega mesta Sevilla so v tovoru, kjer bi morale biti banane, našli 900 kilogramov kokaina, sta danes sporočili španska in francoska policija, ki sta v začetku avgusta izvedli skupno operacijo proti trgovini z mamili. Tri Špance, ki so domnevno tihotapili drogo, so prijeli nekaj dni po zasegu kokaina. Preiskava sicer še poteka.

Dva kontejnerja, v katerih naj bi bile banane, so po morju pretihotapili iz Kolumbije. Tovor so raztovorili v pristanišču v španskem kraju Algresias ter ga nato prepeljali v približno 180 kilometrov oddaljeno Sevillo, kjer so ga skrili v skladišče. Tam so ga našli policisti.

V Sevilli so osumljenci ustanovili podjetje za uvoz banan, s čimer so želeli prikriti tihotapljenje. Družbo je vodil eden od osumljencev, ki jih je policija predala pristojnim oblastem.

Aprila je bila sicer francoska služba za boj proti nezakoniti trgovini z mamili, ki deluje v okviru sodne policije, obveščena o trgovini s kokainom iz Kolumbije v Evropo. Njeni viri so jo obvestili tudi, kako poteka trgovina, francoski policisti pa so nato obvestili svoje španske kolege.

Komentarjev 1
  • nergač 17:16 04.september 2016.

    " v pristanišču v španskem kraju Algresias"Ne vem, če se vam posreči polovico tujih imen krajev in mest napisati brezhibno, res ste malomarni....poskusite z Algeciras