Namesto kamenjanja obešanje

Foto: Žurnal24
Iranske oblasti zanikajo, da nameravajo s kamenjanjem usmrtiti mater dveh otrok Sakineh. Še vedno pa ni izključeno, da je ne bo doletela katera od drugih oblik smrtne kazni.
Oglej si celoten članek

Iranska vlada zanika poročila, da bo Iranka Sakineh Mohammadie Ashtian zaradi prešuštva usmrčena s kamenjanjem. "Ta vrsta kazni je uporabljena zelo redko, šele po tem, ko so izčrpana druga sredstva," so povedali na iranski ambasadi v Londonu.

Organizacije za človekove pravice se medtem še naprej borijo, da bi rešile 42-letno mater dveh otrok Sakineh, ki je po 99 udarcih z bičem klonila in v obupu izjavila, da je res prevarala svojega moža. Svoje priznanje je pozneje preklicala, a to sodnikov ni zmotilo pri obsodbi na smrt. "Ashtianijevi še vedno grozi usmrtitev zaradi prešuštva," je povedal Drewery Dyke iz organizacije Amnesty International v Londonu. "Opazili smo, da so bile v preteklosti osebe, ki so bile obsojene na smrt s kamenjanjem, namesto tega usmrčene z obešanjem," je povedal. "To nas še vedno skrbi."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.