Svet
17 ogledov

Namesto kamenjanja obešanje

Žurnal24 main
Iranske oblasti zanikajo, da nameravajo s kamenjanjem usmrtiti mater dveh otrok Sakineh. Še vedno pa ni izključeno, da je ne bo doletela katera od drugih oblik smrtne kazni.

Iranska vlada zanika poročila, da bo Iranka Sakineh Mohammadie Ashtian zaradi prešuštva usmrčena s kamenjanjem. "Ta vrsta kazni je uporabljena zelo redko, šele po tem, ko so izčrpana druga sredstva," so povedali na iranski ambasadi v Londonu.

Organizacije za človekove pravice se medtem še naprej borijo, da bi rešile 42-letno mater dveh otrok Sakineh, ki je po 99 udarcih z bičem klonila in v obupu izjavila, da je res prevarala svojega moža. Svoje priznanje je pozneje preklicala, a to sodnikov ni zmotilo pri obsodbi na smrt. "Ashtianijevi še vedno grozi usmrtitev zaradi prešuštva," je povedal Drewery Dyke iz organizacije Amnesty International v Londonu. "Opazili smo, da so bile v preteklosti osebe, ki so bile obsojene na smrt s kamenjanjem, namesto tega usmrčene z obešanjem," je povedal. "To nas še vedno skrbi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.