Namesto vojašnice v Puli ogromen turistični kompleks z golf igriščem

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Hrvaška je začela z iskanjem investitorja, ki bo nekdanjo vojašnico v Puli spremenil v luksuzen turistični kompleks z golf igriščem in marino.
Oglej si celoten članek

Hrvaška vlada se je odločila nekdanji vojašnici na polotoku Muzil v Puli povsem spremeniti namembnost. Na okoli 170 hektarov velikem zemljišču naj bi s pomočjo zasebnega investitorja postavili turistične objekte s štirimi ali petimi zvezdicami, ki bodo lahko gostili 2,270 oseb, golf igrišče s 18 luknjami, marino s 380 privezi, kulturno-kongresni center in stanovanjske objekte.

S pomočjo javnega zbiranja ponudb tako hrvaška vlada zdaj do 6. decembra išče tujega ali domačega investitorja, ki bi v projekt vložil med 150 in 200 milijonov. V zameno za izgradnjo kompleksa pa bo investitor upravičen do 99 let brezplačnega razpolaganja s zemljišči na polotoku (pravico do užitka), ki so sicer v lasti države in občine Pula.

Minister za turizem Darko Lorencin pričakuje, da bo interes za investicijo izkazalo okoli pet ali deset vlagateljev.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:07 9. November 2015.

    Hrvaška je predraga destinacija za moj dopust.<br />Druge države so cenejše in boljše, le malo dlje se je treba peljati …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.