Svet
52 ogledov

Namesto vojašnice v Puli ogromen turistični kompleks z golf igriščem

Muzel, Pula Dusko Marusic/PIXSELL
Hrvaška je začela z iskanjem investitorja, ki bo nekdanjo vojašnico v Puli spremenil v luksuzen turistični kompleks z golf igriščem in marino.

Hrvaška vlada se je odločila nekdanji vojašnici na polotoku Muzil v Puli povsem spremeniti namembnost. Na okoli 170 hektarov velikem zemljišču naj bi s pomočjo zasebnega investitorja postavili turistične objekte s štirimi ali petimi zvezdicami, ki bodo lahko gostili 2,270 oseb, golf igrišče s 18 luknjami, marino s 380 privezi, kulturno-kongresni center in stanovanjske objekte.

S pomočjo javnega zbiranja ponudb tako hrvaška vlada zdaj do 6. decembra išče tujega ali domačega investitorja, ki bi v projekt vložil med 150 in 200 milijonov. V zameno za izgradnjo kompleksa pa bo investitor upravičen do 99 let brezplačnega razpolaganja s zemljišči na polotoku (pravico do užitka), ki so sicer v lasti države in občine Pula.

Minister za turizem Darko Lorencin pričakuje, da bo interes za investicijo izkazalo okoli pet ali deset vlagateljev.

 
Komentarjev 1
  • Papaja Popi 18:07 09.november 2015.

    Hrvaška je predraga destinacija za moj dopust.Druge države so cenejše in boljše, le malo dlje se je treba peljati in vse to za isti denar.