Namesto WCja kabina in vrečka

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nizozemske železnice so na svojih vlakih na kratke proge, na katerih ni sanitarij, uvedle vrečke, ki bodo primerne za kratke potrebe v nujnih primerih.
Oglej si celoten članek

"Od danes naprej bodo na vlakih na razpolago plastične vrečke, ki jih bodo dali potnikom v nujnih primerih," je v petek povedal predstavnik nizozemskih železnic, ki je dodal, da bodo enake vrečke lahko uporabljali tudi v primerih, če bi vlak kje obtičal.

V primeru, da bi potnika zelo tiščalo na stran, bi mu voznik ali sprevodnik dala plastično vrečko, napolnjeno s posebnim prahom, ki se v stiku z urinom spremeni v neke vrste gel. Potniki bodo svoje potrebe lahko opravljali v prazni kabini na koncu vlaka, kjer lahko po opravljeni potrebi pustijo tudi vrečko.

Več potnikov je za nizozemsko televizijo že povedalo, da se z ukrepom ne strinjajo, še posebej pa so bile nad iznajdbo ogorčene ženske. Jezno so se odzvali tudi vozniki vlakov, ki so ogorčeni nad idejo, da bi njihovo delovno mesto spremenili v sanitarije.

Ukrep so sprejeli še preden je nizozemski parlament letos potrdil, da od leta 2015 naprej ne bodo več kupovali vlakov brez sanitarnih prostorov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.