Svet
13 ogledov

Namesto WCja kabina in vrečka

Nizozemski vlak. Shutterstock
Nizozemske železnice so na svojih vlakih na kratke proge, na katerih ni sanitarij, uvedle vrečke, ki bodo primerne za kratke potrebe v nujnih primerih.

"Od danes naprej bodo na vlakih na razpolago plastične vrečke, ki jih bodo dali potnikom v nujnih primerih," je v petek povedal predstavnik nizozemskih železnic, ki je dodal, da bodo enake vrečke lahko uporabljali tudi v primerih, če bi vlak kje obtičal.

V primeru, da bi potnika zelo tiščalo na stran, bi mu voznik ali sprevodnik dala plastično vrečko, napolnjeno s posebnim prahom, ki se v stiku z urinom spremeni v neke vrste gel. Potniki bodo svoje potrebe lahko opravljali v prazni kabini na koncu vlaka, kjer lahko po opravljeni potrebi pustijo tudi vrečko.

Več potnikov je za nizozemsko televizijo že povedalo, da se z ukrepom ne strinjajo, še posebej pa so bile nad iznajdbo ogorčene ženske. Jezno so se odzvali tudi vozniki vlakov, ki so ogorčeni nad idejo, da bi njihovo delovno mesto spremenili v sanitarije.

Ukrep so sprejeli še preden je nizozemski parlament letos potrdil, da od leta 2015 naprej ne bodo več kupovali vlakov brez sanitarnih prostorov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.