Napad bo silovitejši

Foto: Žurnal24 Po poročanju svetovnih medijev so vojaške vaje zajemale obstreljevanje s pravim
Severna Koreja južni sosedi zagrozila s povratnim udarcem zaradi napovedanih vojaških vaj. Potem ko je Južna Koreja prejšnji mesec izvedla podobne vaje, je Severna Koreja odgovorila z obstreljevanjem.
Oglej si celoten članek

Če bo Južna Koreja izvedla napovedane vojaške vaje med 18. in 21. decembrom na otoku Yeonpyeong v spornem Rumenem morju, bo Severna Koreja udarila nazaj še bolj silovito kot z obstreljevanjem 23. novembra, v katerem so bili ubiti 4 ljudje, 18 je bilo ranjenih.

Južna Koreja bi morala hitro ukrepati in zaustaviti načrtovane provokativne vaje na otoku, poroča severnokorejska tiskovna agencija KCNA. Severna Koreja napoveduje, da se bo z drugim in tretjim nepredvidljivim udarcem zaščitila pred vdorom v teritorialne vode Severne Koreje.

Povratni udarec bo silovitejši
Če bo Južna Koreja na otoku Yeonpyeong izvedla vojaške vaje, bo Severna Koreja izvedla "obrambne udarce, katerih posledice bodo nepredvidljive", so sporočili iz severnokorejske vojske.

Južna Koreja se na grožnjo še ni odzvala. Že prej je zagotovila, da bo njeno orožje med vajo usmerjeno stran od Severne Koreje, obenem pa opozorila, da bo na napad odgovorila z vso silo.

Enodnevne vaje s pravim strelivom, potekale naj bi en dan med soboto in torkom, odvisno od vremena in drugih dejavnikov, bo nadziralo poveljstvo Združenih narodov pod vodstvom ZDA, ki nadzira spoštovanje premirja, s katerim se je leta 1953 končala korejska vojna.

Podpredsednik štaba ZN, general James Cartwright, je poudaril, da z vajami ne gre za nikakršne provokacije ali ustrahovanje. "Kar nas seveda skrbi, je, da ne bi tega napačno razumeli in izkoristili priložnost. Če bo Severna Koreja odgovorila na negativen način z obstreljevanjem otoka, bi to lahko sprožilo verižno reakcijo.''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.