Napad hekerjev na vladne strani

Foto: iStockphoto
Foto: iStockphoto
Hekerska skupina Anonymous ne počiva. Tokrat načrtujejo napad na spletne strani malezijske vlade.
Oglej si celoten članek

Malezijsko vlado si je skupina izbrala za tarčo, ker po njihovem mnenju cenzura v tej državi spodkopava človekove pravice.

Napad naj bi se zgodil danes zvečer po srednjeevropskem času. Malezijska vladna agencija za kibernetsko varnost je že opozorila vse, ki bi jih morebitni napad lahko prizadel.

Alarm prek Twitterja
Namera za napad je bila objavljena na spletni strani, v torek jo je opazil finski razvijalec rešitev za računalniško varnost F-Secure in nato sprožil alarm prek spletne socialne mreže Twitter.

Do grožnje z napadom je sicer prišlo po tem, ko je malezijski regulator za komunikacije in večpredstavnostno industrijo pretekli teden naložil ponudnikom internetnih storitev, naj zablokirajo 10 spletnih strani za izmenjavo datotek in videoposnetkov, ki kršijo avtorske pravice.

Kljub strogi cenzuri malezijski medijev so spletne strani, če odštejmo občasne pregone in prepovedi, razmeroma svobodne.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.