Svet
9 ogledov

Napad hekerjev na vladne strani

Hekerski napad iStockphoto
Hekerska skupina Anonymous ne počiva. Tokrat načrtujejo napad na spletne strani malezijske vlade.

Malezijsko vlado si je skupina izbrala za tarčo, ker po njihovem mnenju cenzura v tej državi spodkopava človekove pravice.

Napad naj bi se zgodil danes zvečer po srednjeevropskem času. Malezijska vladna agencija za kibernetsko varnost je že opozorila vse, ki bi jih morebitni napad lahko prizadel.

Alarm prek Twitterja
Namera za napad je bila objavljena na spletni strani, v torek jo je opazil finski razvijalec rešitev za računalniško varnost F-Secure in nato sprožil alarm prek spletne socialne mreže Twitter.

Do grožnje z napadom je sicer prišlo po tem, ko je malezijski regulator za komunikacije in večpredstavnostno industrijo pretekli teden naložil ponudnikom internetnih storitev, naj zablokirajo 10 spletnih strani za izmenjavo datotek in videoposnetkov, ki kršijo avtorske pravice.

Kljub strogi cenzuri malezijski medijev so spletne strani, če odštejmo občasne pregone in prepovedi, razmeroma svobodne.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.