Napadalec, ki ga je posesalo iz letala je bil terorist

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Uradno: Eksplozijo na somalijskem letalu povzročila bomba
Oglej si celoten članek

Po poročanju Al Jazeere poroča,  je potnik, ki je življenje izgubil, Abdulahi Abdisalam, ki je tudi sprožil bombo na letalu. Njegovo truplo so našli trideset kilometrov od Mogadiša.

Torkovo eksplozijo na somalijskem potniškem letalu, ki je letelo iz Mogadiša proti Džibutiju, je povzročila bomba, je  potrdila somalijska vlada. Potrdili so tudi, da je šlo za teroristični napad, pri katerem je napadalec umrl. V povezavi z dogodkom so prijeli več ljudi, je povedal somalijski minister za promet Ali Ahmed Jama.

Na spletu zaokrožil neverjetni posnetek dogodka

Preberite še:

Luknja na letalu posrkala moškega

Foto: Profimedia Eksplozija na letalu Sprva so oblasti dogodek, po katerem je letalo srečno pristalo v Mogadišu, označile za nesrečo, češ da je prišlo do nenadne dekompresije. Dodatne preiskave pa so potrdile pilotov sum, da je eksplozijo povzročila bomba v potniškem prostoru.

Po besedah somalijskega ministra je šlo za napad s ciljem uničenja letala. Napadalca je po eksploziji posesalo iz letala, njegove posmrtne ostanke pa so kmalu našli. Medtem so ga tudi identificirali, odgovornosti za napad pa ni prevzel še nihče.

Islamistična skupina al Šebab, ki terorizira Somalijo, je v preteklosti že napadala vojaška letala, potniškega pa doslej še nikoli.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.