Svet
17 ogledov

Napadalec, ki ga je posesalo iz letala je bil terorist

Eksplozija na letalu Profimedias
Uradno: Eksplozijo na somalijskem letalu povzročila bomba

Po poročanju Al Jazeere poroča,  je potnik, ki je življenje izgubil, Abdulahi Abdisalam, ki je tudi sprožil bombo na letalu. Njegovo truplo so našli trideset kilometrov od Mogadiša.

Torkovo eksplozijo na somalijskem potniškem letalu, ki je letelo iz Mogadiša proti Džibutiju, je povzročila bomba, je  potrdila somalijska vlada. Potrdili so tudi, da je šlo za teroristični napad, pri katerem je napadalec umrl. V povezavi z dogodkom so prijeli več ljudi, je povedal somalijski minister za promet Ali Ahmed Jama.

Na spletu zaokrožil neverjetni posnetek dogodka

Preberite še:

Luknja na letalu posrkala moškega

Eksplozija na letalu | Avtor: Profimedias Profimedias
Sprva so oblasti dogodek, po katerem je letalo srečno pristalo v Mogadišu, označile za nesrečo, češ da je prišlo do nenadne dekompresije. Dodatne preiskave pa so potrdile pilotov sum, da je eksplozijo povzročila bomba v potniškem prostoru.

Po besedah somalijskega ministra je šlo za napad s ciljem uničenja letala. Napadalca je po eksploziji posesalo iz letala, njegove posmrtne ostanke pa so kmalu našli. Medtem so ga tudi identificirali, odgovornosti za napad pa ni prevzel še nihče.

Islamistična skupina al Šebab, ki terorizira Somalijo, je v preteklosti že napadala vojaška letala, potniškega pa doslej še nikoli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.