Napadali različni morski psi

Foto: Žurnal24 Šarm el Šejk Foto: Žurnal24 Šarm el Šejk Foto: Žurnal24 Šarm el Šejk Foto: Žurnal24 Šarm el Šejk Foto: Žurnal24 Šarm el Šejk Foto: Žurnal24 Šarm el Šejk Foto: Žurnal24 Šarm el Šejk Foto: Žurnal24 Šarm el Šejk Foto: Žurnal24 Šarm el Šejk Foto: Žurnal24 Šarm el Šejk Foto: Žurnal24 Šarm el Šejk Foto: Žurnal24 Šarm el Šejk
Za serijo napadov na turiste v egiptovskem Šarm el Šejku ob Rdečem morju so različne vrste morskih psov. Kljub prepovedi se turisti v morju kopajo.
Oglej si celoten članek

Morski biolog George Burgess pravi, da je en morski pes napadel dve turistki, medtem ko sta za preostale napade "odgovorna" dva druga morska psa. V ozadju "nenormalno visoke" stopnje napadov naj bi bili, kot je povedal za BBC, "okoljski razlogi".

Kljub prepovedi se turisti v morju kopajo. Poglej GALERIJO!

Spomnimo: v enem od napadov je umrla starejša nemška turistka, še štiri druge osebe pa so bile ranjene. Večino plaž so po nedeljskem smrtonosnem napadu zaprli za plavalce in snorklarje.

Po mnenju Burgessa so k napadom svoje gotovo prispevali ostanki mrtvih živali, ki jih je v morje minuli mesec odvrgla neka tovorna ladja, zaradi česar so se morski psi bolj približali obali, vendar preiskava o tem še poteka.

Plavalcem Burgess medtem svetuje, naj se kopajo v večjih skupinah, ki se jim morski psi običajno ne približujejo, ponoči pa naj v nobenem primeru ne hodijo v morje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.